2.5 Rom-coms slaan nergens op.

Photo by Kale Neville

Scroll this

Joel zette de joint tussen zijn lippen, nam twee hijsen en gaf hem vervolgens door aan Robert. Robert deed hetzelfde, keek mij met twee halfgesloten ogen aan en maakte vragend een gebaar of ik ook een hijs wilde.

Ik knikte nee.

‘’Waarom niet?’’

‘’Die shit maakt mij paranoïde, man. Ik ren gillend weg als ik denk dat al die mensen opstap mij dadelijk aan zitten te staren, alsof ze doorhebben dat ik compleet stoned ben.’’

Hij haalde zijn schouders op, ging staan, gaf de joint aan Simon en ging weer zitten. Ik nam een slok van mijn Jupiler flesje en keek het appartement rond. Het was druk. Mijn vrienden waren er, Damian’s vrienden waren er en een paar voor mij nog vreemde mensen waarvan ik geen idee had hoe ze hier terecht waren gekomen. Uiteindelijk vielen mijn ogen op Kyra, ze zat schuin tegenover mij te praten met een meisje wat ik ook nog niet kende. Ik nam een minuutje om de nieuweling te bekijken. Het was een knap meisje, ze had niet dezelfde krachtige uitstraling als die van Kyra, maar dat had bijna niemand.

Ze zag eruit als het soort meisje dat het liefst thuis bleef, in een te grote wollen trui en alleen op zeldzame avonden alcohol dronk. Het idee om met haar om te gaan gaf mij een bepaalde rust, alsof een rustig leven mijn leven simpeler zou maken.

Mijn gedachtegang werd onderbroken toen Kyra het meisje uitbundig liet lachen. Haar lach was aanstekelijk. Ondertussen kreeg ik door dat mijn observatie was omgevormd tot een glasharde staar. Het meisje moest wel mijn ogen hebben gevoeld, want nog licht lachend draaide ze haar hoofd in mijn richting en gaf me een lichte glimlach.

Het bleef Kyra ook niet onopgemerkt, ze verbrak het mooie moment met haar signature ‘ga je mee roken’ gebaar. Of in haar geval waarschijnlijk ‘je gaat mee roken want ik wil je onder twee ogen spreken’ gebaar.

Met een overbodige knik beantwoordde ik haar vraag en stond direct op. Onderweg naar het balkon pakte ik mijn jas van de stoel en haalde twee sigaretten uit het pakje. Met mijn voet hield ik de deur voor Kyra open terwijl ik ondertussen de sigaretten tegelijk opstak.

Kyra stapte met een wijnglas naar buiten, pakte een sigaret uit mijn mond en ging tegen de rand van het balkon hangen. Ik deed mijn jas aan en ging naast haar staan. Met een glimlach keek ze op, het leek bijna alsof ze enthousiast was om met me te praten.

‘’Heb je haar nu nog gezien?’’

‘’Wie?’’

‘’Katie!’’

Ik stopte de sigaret tussen mijn lippen en knikte nee.

‘’Why not?’’

Een klein lachje ontschoot mijn lippen.

‘’Ik moet zeggen dat je wel heel geïnteresseerd in mijn liefdesleven bent, Kyra.’’

‘’Ik ben altijd al een fan van rom-coms geweest.’’

Ik grinnikte en nam nog een hijs.

‘Als je denkt dat het leven een fucking rom-con is dan ben je nog naïever dan ik.’’

Kyra stopte de sigaret tussen haar lippen en draaide met haar gezicht van mij weg. Ik wist dat ik haar beledigd had, direct had ik er spijt van.

‘’Sorry’’ mompelde ik terwijl de sigaret tussen mijn lippen bungelde. Kyra keek op, pakte me bij mijn zij vast en gaf me een zijwaartse knuffel.

‘’Maar vertel, Bob.’’ Zei ze met een glimlach. ‘’Wat is de status?’’

‘’Er is niet echt iets nieuws.’’ Zei ik terwijl ik mijn schouders ophaalde. ‘’Heb vorige week alleen maar even met haar gebeld, but that’s about it.’’

‘’Dus je hebt haar wel gesproken.’’

‘’Briefly.’’ Antwoorde ik. ‘’Giovanni kwam er al snel tussen.’’

‘’Mmm, okee.’’ Antwoorde ze terwijl ze bedenkelijk naar het uitzicht keek. Met een zucht ging ik naast haar staan. Ergens had ik spijt dat ik Kyra had verteld over Katie, het was vermoeiend om telkens updates te geven terwijl je al weet dat het nergens heen gaat.

En ergens begon ik mijn hoop bij Katie ook op te geven.

‘’Hee trouwens. Even heel wat anders, he.’’

Kyra draaide haar hoofd naar mij toe.

‘’Hoe zit het met dat meisje waar je net mee stond te praten?’’

‘’Brit?’’

‘’I guess, so, ik heb geen idee hoe ze heet.’’

Zonder te antwoorden sloeg Kyra me op mijn schouder.

 ‘’Nee, Bob! Af!’’

‘’Wat?’’

‘’Nou, ten eerste ze is helemaal niet jouw type en ten tweede, jij wilt Katie, Bob, niet Brit.’’

‘’Wil je me alsjeblieft niet vertellen wat ik wil, ik vroeg alleen hoe het met haar zit. Plus, Katie heeft gewoon een relatie op het moment en ik heb geen zin om als een braaf hondje te wachten totdat ik überhaupt een kans bij haar krijg. Life goes on…’’

Net voordat ik mijn laatste zin had afgemaakt kwam Damian naar buiten.

‘’Oeeh, volgens mij is hier het feestje.’’ Zei Damian terwijl hij de deursloot.

‘’Babe.’’ Zei Kyra. ‘’Kan je Bob alsjeblieft even vertellen dat hij Katie niet zomaar moet opgeven.’’

Met een droge blik keek Damian mij aan en herhaalde letterlijk Kyra’s woorden. Hij zat zo hard onder de plak.

‘’Hoezo eigenlijk?’’

‘’Hij was net aan het vertellen dat hij het opgeeft en vroeg hoe het met Brit zat.’’

‘’Brit?’’ vroeg Damian terwijl hij een slok van zijn bierflesje nam.

Kyra wees door de ramen naar het bruinharige meisje waar ze net mee stond te praten. Ze was weer uitbundig aan het lachen.

Terwijl ik een slok nam observeerde Damian het meisje. ‘’Ooowh, zij. Vertelde jij laatst niet dat zij vrij kinky in bed schijnt te zijn?’’

Ik moest lachen.

Wat kan schijn toch bedriegend zijn.

 

Vorige post Volgende post