Bedankt. Serieus, dankjewel.

Photo by Cheezy

Scroll this

‘’10.000’’ zei ik in een licht dronken toon‘’10.000, dan weet ik dat ik groot ben. Dat het schrijven werkelijk een toekomst heeft.’’  

En gisteren is dit getal eindelijk behaald. 

Fucking, 10.000 volgers op Instagram. 

Het was voor enkele jaren een magisch getal, een verre, bijna onbereikbare mijlpaal voor mij. Er zit veel betekenis achter, het ging mij nooit om de faam, om populariteit of respect. Verre van. Het was een teken, een signaal. Want als ik dit getal wist te bereiken dan was ik ergens capabel genoeg om daadwerkelijk het leven van een auteur te gaan leven.  

En dat is allemaal aan jullie te danken. 

Ik beschouw mijzelf niet als getalenteerd of speciaal. Ik zie mijzelf niet anders dan jullie allemaal. Dus het blijft een vreemd idee dat 10.000 mensen werkelijk geïnteresseerd zijn in mijn woorden, in mijn leven en misschien zelfs in mijn persoonlijkheid. Maar toch hebben jullie mij de bevestiging gegeven en ergens ook een doel.  

Schrijven. 

Dat is wat ik wil doen. 

Dat is wat ik wil blijven doen. 

Totdat ik mijn laatste adem heb losgelaten en mijn laatste woorden heb getypt. 

Via deze weg wil ik daarom ook mijn plannen met jullie delen. Er komen boeken aan. Je leest het goed. Meervoud. Twee boeken binnen een jaar tijd. Het is een ambitieuze gedachte maar ik ga er een heel jaar aan wijden. Geen studie, geen afleiding en zeeën van tijd. Alleen ik, de witte pagina en de zoektocht naar oneindige inspiratie.  

‘’Maar, Bob. Leuk dat je boeken gaat schrijven, maar kan je even vertellen wat voor verhaal jij wil vertellen?’’ hoor ik jou al vragen. 

Serieus een goede vraag. Hiermee heb ik al enkele maanden geworsteld. Allereerst blijft het verhaal van Bob’s Adventures doorgaan. Het eerste boek zal ook een herschrijving worden van de verhalen die er al zijn. De betekenis en rode lijn blijven hetzelfde maar de woorden zullen anders zijn. Sommige verhalen ook. Maar daarnaast komt er een tweede, een fictief boek. Niet met mijzelf in de hoofdrol maar een DJ. Je hoort het goed, een DJ. Het tweede boek zal over een opkomende Nederlandse techno DJ zijn. Ik wil er nu nog niet teveel over kwijt maar verwacht drugs, drank, lange nachten, vage afters en de bijkomende persoonlijke last.  

Ik ben enthousiast. 

Ik hoop jij ook. 

 

Bob