Jongens, volgens mij ben ik gedrogeerd

Scroll this

unsplash_523b1f5aafc42_1

DUNG. DUNG. DUNG. De techno beats galmen over het terrein terwijl wij door de mensen massa aan het pareren zijn. In de verte zien we het Colosseum al staan, een uit pallets bestaande constructie in de vorm van het fameuze Colosseum uit Rome. Hier gaan we onze tweede avond op Sziget afsluiten met gewelddadige techno beats, emmers gevuld met cocktails en onze veroverde Sziget vlaggetjes. Een slok van mijn Long Island Iced tea betreed mijn mond terwijl mijn ogen als dakloze door de mensen massa ronddwalen. Toen ik mijn eerste voet op dit immense eiland zette verbaasde mijn klein breintje zich al over de uiteenlopende soorten mensen. Wij stonden in de rij voor de security toen er binnen vijf minuten al een stel gothics, metal Heads, kakkers, hipsters en zelfs een paar hippies passeerde. Prachtig dit.

Gefocust lopen wij richting ons doel, de techno beats klinken steeds harder klinken en we zijn nog maar een steenworp afstand verwijderd van het stage. Wij razen een stoet van foodtrucks voorbij en lopen al zigzaggend door het etende publiek terwijl de geur van vers gemaakte pizza mijn neus kietelt. We passeren de laatste hoek en tot mijn blijdschap zie ik daar het immense Colosseum staan. Als een kind in een snoepwinkel ren ik naar binnen om te gaan genieten van de dreunende techno. Het publiek oogt als een gebruikelijk techno publiek met een paar enkelingen die een zonnebril op hebben en een lach op hun gezicht waarvan zelfs een clown bang zou worden.  Jeffrey is ondertussen langs mij gaan staan, harmonieus bewegen we beide op onze eigen manier op de gewelddadige en donkere klanken van de muziek.

De stroboscopen beginnen gepaard met de muziek te flikkeren. Jeffrey tikt me aan en gebaart met een lach ‘’Lekker he’’. Ik knik terug en gebaar met mijn handen terwijl er nog een slurp van mijn drankje mijn mond overspoeld. Mijn ogen zijn gesloten terwijl ik geniet van de muziek. Al snel voel ik de warmte van een hand op mijn schouder, ik open mijn ogen. Het is een licht getinte gast met een rietenhoed op. ‘’What’s up man?’’ vraag ik aan hem. ‘’Wanna buy some acid?’’ zegt hij terug. Het feit dat hij ’s nachts een zonnebril op heeft doet mij twijfelen aan zijn nuchterheid. Ik kijk de hem stom aan, hij besluit zijn portemonnee te openen. Mijn ogen nemen snel een blik in zijn portemonnee, een deel van mijn was nieuwsgierig. De portemonnee zat vol me LSD. Mijn nieuwsgierige aard is nooit goed voor mij geweest maar ons lieftallige hostel vrouwtje had ons al specifiek gewaarschuwd voor mannetjes zoals hem. Met dit in mijn achterhoofd zeg ik ‘’No thank you man’’. De dealer huppelt vrolijk verder opzoek naar nieuwe potentiele klanten. Ik draai me om opzoek naar een van mijn vakantiegenoten om te vertellen wat er net gebeurd is. Jeffrey staat te praten met een gast terwijl Renee en Sander mijn kant op komen gelopen. We bevinden ons achteraan aan het publiek dus gelukkig hebben we nog wat bewegingsruimte.

Enthousiast en half dronken vertel ik het verhaal tegen Renee en Sander. Midden in mijn verhaal komt er nog een onbekende hand op mijn schouder. Met de gedachten: ‘’Owee als het weer een dealer is’’ draai ik me om. Het is die gast waar Jeffrey een paar minuten geleden mee stond te praten.

‘’Hee, hoe is ie?’’ vraagt hij. ‘’Goed?’’ antwoord ik op een bevreemde toon. ‘’Hoe vind je de muziek?’’ vervolgt hij. ‘’Ja wel lekker man, is lang geleden voor mij dat ik echt weer in zo’n sfeer was’’  Het gesprek gaat vanaf dit punt verder over techno feestjes. Al snel bied deze jongen mij een biertje aan, als gierige Hollandse student zeg ik daar natuurlijk vol op ‘’ja’’ tegen. De jongen loopt aan, ik vraag nog snel aan hem: ‘’Zal ik ff mee lopen voor de gezelligheid?’’ ‘’Nee hoor, komt wel goed.’’

Als de jongen eenmaal uit zicht is komt Jeffrey naar me toe geracet, hij pakt me bij mijn arm en zegt: ‘’Je weet dat die jongen homo is, he?’’ Een fractie van mijn naïeve persoonlijkheid is nou gebroken. Verbaast zeg ik tegen Jeffrey: ‘’Echt waar?’’ ‘’Ja man, hij zei het letterlijk tegen mij. Ik stuurde hem weg daarom kwam hij naar jou.’’ In mijn gedachten razen er al allerlei scenario’s langs hoe ik me hier onder uit kan lullen. Sziget is gelukkig gigantisch dus de kans dat we hem hierna ooit nog tegenkomen is even groot als ik die nu de loterij ga winnen. De jongen komt terug gelopen met twee biertjes in zijn hand, ik krijg er eentje van. We proosten en we nemen beide een grote slok. ‘’Hij smaakt wel een beetje raar’’ denk ik ‘’Aah, zal vast zijn omdat het Hongaars bier is.’’ Ik neem nog een slok. Ons gesprek volgt terwijl er af en toe een nipje bier door mijn keel glijdt. Het glas is voor de helft op (Yeah, I am that kind of guy) en de rare smaak is alleen maar sterker geworden. Terwijl de jongen zijn verhaal verteld ben ik in mijn hoofd aan het puzzelen wat het zou kunnen zijn. Al snel weet ik het. ‘’Wacht heel even hoor’’ zeg ik tegen de jongen en ik loop naar Jeffrey en Sander toe

‘’Jongens… volgens mij ben ik gedrogeerd’’ Ze beginnen beide hard te lachen. ‘’Ik meen het jongens, neem een slokje van dit biertje’’ Jeffrey proeft het biertje. Zijn ogen gaan naar Sander toe en zegt: ‘’Volgens mij heeft hij gelijk’’. Al vrij snel wordt het plan gesmeed om langzaam het biertje weg te gooien om vervolgens amusement te zoeken bij een andere stage.

Om de seconde klotst er een hoeveelheid bier op de vloer tot er uiteindelijk nog een bodempje in het glas zit. Zonder nog enkele woorden te wisselen met de jongen naaien wij hem eruit.  Mijn voet raakt het zanderige oppervlak aan en toen ging het knopje om. Welke substantie nou door mijn bloed zwemt, hij werkt. Een fijn en warm gevoel kruipt mijn lichaam binnen, de fractie vermoeidheid die in mijn hoofd hing is verdwenen en elke vrouw is plotseling een potentieel voortplant maatje (ja zelfs de oude vrouw die pizza verkoopt). Vol interesse kijk ik rond tot ik uiteindelijk ‘’Volgens mij ben ik een van de weinige mannen die ooit gedrogeerd is’’ zeg tegen Jeffrey. We vervolgen onze avond, mijn vrienden onder invloed van alcohol en ik nog in een buzz van een onbekend goedje.

We sluiten deze post af met een kleine sfeer impressie!

4 Comments

  1. Hahaha super leuk geschreven zeg! Dat alleen vrouwen op hun drankjes moeten letten is ook allemaal onzin, gelukkig had je het optijd door 🙂

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.