Tinder is voor de eenzame en door seks geobsedeerde zielen

Scroll this

‘’Wat vind jij van Tinder?’’ vraagt Jochem terwijl hij een joint draait.

‘’ Een hopeloze vleeskeuring voor de onzekere, de eenzame en de seksverslaafden’’ antwoord ik.

‘’Ik heb je het zien gebruiken, Bob’’

‘’Weet ik, maar ik ben ook hopeloos geval’’ antwoord ik met een sluw lachje

Jochem What’s appte mij vandaag de vraag of ik met hem zou willen ‘’chillen’’. ‘’Chillen’’ is voor Jochem een ander woord voor stoned op de bank liggen met een half opgegeten pizza op zijn buik, een zak paprikachips en slechte cartoons. Soms verbaas ik me dat ik hem ooit nuchter heb meegemaakt want tegenwoordig zit er altijd alcohol of THC in zijn lichaam

”Simpele ziel”

Soms veracht ik de simpelheid waarin Jochem leeft, de manier waarop hij denkt, zijn seksuele objectificatie en zijn eindeloze wietverslaving. Maar tegelijkertijd heeft Jochem de magische eigenschap om op het perfecte moment op te komen dagen, zoals vorige keer in de kroeg en vandaag ook weer. Vandaag maakt het mij niet uit waar ik ben en met wie ik ben, zolang ik maar niet opgesloten zit met mijn eigen gedachtes.

‘’Ik hou van Tinder, man.’’

‘’Hoezo?’’ vraag ik terwijl ik in de zak paprikachips graai.

‘’Het is zo makkelijk. Elk meisje dat op Tinder zit wilt of seks of ze zijn zo wanhopig naar aandacht van het andere geslacht dat ze zich heel makkelijk in bed laten praten.’’

Jochem steekt de joint aan.

‘’Je hebt geen last van vervelende vriendinnen, jaloerse vriendjes of irritante exen. Bijna iedereen schaamt zich als ze Tinder gebruiken dus durven de mooie dames er niks over te zeggen tegen hun vriendinnen.

Hij neemt een hijs van de joint.

‘’Het is ideaal’’ zegt Jochem terwijl er rook uit zijn mond en neus ontsnapt.

‘’Puff, puff, pass’’

Jochem snapt de hint en passeert de joint. Met mijn duim en middelvinger draai ik de joint rond, je ziet dat Jochem dit vaker heeft gedaan. Zijn toekomst ziet er somber uit maar zijn draai kwaliteiten zijn wonderbaarlijk.

Dan bedenk ik me iets.

‘’Jij zou toch stoppen?’’

‘’Ja man, volgende week’.’

‘’Zei je dat niet ook al vorige week?’’

‘’Nee man, volgende week ga ik echt stoppen’’ zegt hij terwijl hij enthousiast naar rechts blijft swipen op zijn mobiel.

Ik haal mijn schouders op en neem een hijs van de half opgerookte joint. We weten beide dat hij zich in een eindeloze cirkel verkeert, beweren dat hij het groene gras gaat opgeven terwijl een wietsigaret (zoals mijn moeder ze noemt) tussen zijn vingers zit geklemd. Wat hij ook doet of probeert, hij eindigt altijd weer op dezelfde plek, stoned op de bank. Misschien is zijn wiet verslaving ook de reden dat hij zo gretig opzoek is naar seks, misschien wilt hij ook niet opgesloten zitten met zijn eigen hersenspinsels, hij kan niet alleen zijn. Dit verklaart de willekeurige vragen om iets te gaan doen, het eindeloze verlangen naar oppervlakkige seks en wellicht ook zijn wiet verslaving.

‘’Zo, he!’’ schreeuwt hij ‘’moet je kijken, hoe knap zij is’’

Hij laat zijn nieuwe Tindermatch zien.

Er verschijnt een foto van een brunette met een uitbundige decolleté en een kort rokje voor mijn ogen.

‘’Ze schaamt zich in ieder geval niet voor haar lichaam’’ zeg ik

‘’Moet je die tieten zien man, daar zou ik wel een trucje mee kunnen’’

‘’Jochem, toch. Simpele, zielige en verknipte jongen dat je bent’’ denk ik

‘’Ik ga sowieso met haar neuken’’ zegt ie

Ik wil hem vertellen dat hij een seksverslaving heeft, dat hij niet moet wegrennen voor zijn ware identiteit. Ik vraag me af of zijn simpele persoonlijkheid maar enkel een masker is voor deze kille wereld en dat er een jongen met karakter ergens in zijn ziel schuilt, die zeer waarschijnlijk ook stoned zal zijn. Maar dan zie ik hem daar liggen op de bank, met zijn rechterhand bij zijn mannelijke knikkers terwijl zijn sweater onder de cola vlekken zit en er stukjes paprikachips zich hebben samengevoegd met zijn rode baard.

‘’Laat maar’’ denk ik.

1 Comment

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.