Het charmante slachtoffer van de geitenwollensokkenfiguren

Scroll this

Ik laat het bierviltje tussen het kaarsje en het glas bier ronddraaien. Ik verveel me. Rutger en ik zijn samen de kroeg in gegaan, we hebben hier afgesproken met Rutger zijn nieuwe verovering en een van haar vriendinnen. Ik heb ze beide nog nooit gezien maar Rutger vroeg me mee omdat hij te bang is om alleen met zijn potentiele liefde te zijn. Iets met onzekerheid, angst en eenzaamheid.

Rutger is het soort jongen dat stapelverliefd wordt op elk meisje die hem aanspreekt. Als een vrouwelijk schepsel hem aandacht geeft dan heeft zij hem direct in haar macht en kan ze hem laten doen wat ze wilt. Hij laat zich makkelijk beïnvloeden door zijn amourettes, zo begon hij ooit met het luisteren van Hardstyle muziek omdat zijn liefdesavontuur daar gek op was en heeft hij ooit een Franse kookcursus gevolgd omdat zijn toenmalige romance gek was op de Franse keuken. Hij is het soort jongen dat vrouwen als goden kan aanbidden en niet bang is om zijn persoonlijkheid aan te passen voor hen.

‘’Hij heeft geen ruggengraat als het om liefde gaat’’ denk ik terwijl mijn ogen op zijn magere verschijning staan gericht.

‘’Dus, hoe laat komen ze?’’ vraag ik met een sceptische toon.

‘’Ze komen zo’’

‘’Dat zei je tien minuten geleden ook al. Het zal me niks verbazen als ze niet komen.’’

‘’Alsof jij nooit te laat bent gekomen’’

Ik besluit om het hier bij te laten. Rutger is al zenuwachtig genoeg, zijn handen trillen zo erg dat voor elke slok bier die hij neemt een plas op de vloer valt.

‘’Hoe heette ze eigenlijk?’’

‘’Lente en Maggie’’

De hoeveelheid bier dat op het punt stond om mijn maag te vergezellen komt bijna mijn mond uit.

‘’Lente!?’’ zeg ik half lachend ‘’Haar naam is echt Lente?’’

Aan Rutgers blik te zien snapt hij niet waarom ik het zo raar vind.

‘’Ja, hoezo?’’

‘’Vind je de naam niet voor geitenwollensokkenfiguren?’’

Hij haalt zijn schouders op en bekijkt zenuwachtig weer zijn mobiel.

‘’Ik heb bijna medelijden met haar, man. Als je ouders je Lente gaan noemen ben je echt gemarkeerd voor het leven. Zou ze vroeger gepest zijn? Ik denk het van wel met zo’n naam. Het zou me in ieder geval niets verbazen. Is het kindermishandeling als jij je kind zo’n kut naam geeft waardoor ze gepest gaat worden? Technisch gezien is ze gewoon het slachtoffer van haar geitenwollensokken ouders ’’

‘’Bob’’ zegt Rutger ‘’Kan je gewoon je bek houden? Ik heb nu al spijt dat ik je mee heb gevraagd’’

Ik haal mijn schouders op en neem een slok bier. Mijn mobiel haal ik uit mijn zak en begin de onbeantwoorde berichten te lezen. Soms heb ik van die dagen dat ik helemaal geen zin heb om op de berichten te reageren, dagen dat ik los gekoppeld wil zijn van mijn telefoon. Een behoefte om te verdwijnen van de digitale wereld om het bestaan te beleven zoals het bedoeld is. Ik blijf ze wel lezen. Ik heb de gewoonte opgebouwd om elke vijf minuten mijn telefoon te checken. Rutger grijpt in elke stilte naar de telefoon, soms heb ik het idee dat hij zich ongemakkelijk voelt tijdens deze geluidloze momenten.

‘’Aaah!’’ schreeuwt Rutger iets te hard door de kroeg ‘’Daar zijn ze!’’

Hij schiet van zijn kruk af en doet zijn overhemd goed. Je ziet overduidelijk dat hij zenuwachtig is.

De deur gaat open en er dwaalt een koude wind door de kroeg.  Er verschijnen twee meiden in de kroeg. Rutger loopt direct naar de minst knappe van de twee toe en geeft haar een knuffel en drie zoenen, de ander krijgt alleen een knuffel van hem. Ze doen het standaard welkom ritueeltje. Ik blijf op een afstandje toekijken, het is Rutgers show, niet de mijne.

Rutger en zijn avontuurtje lopen naar de bar toe om drank te halen, hij betaalt natuurlijk. Het andere vrouwspersoon komt mijn kant op. Ze doet me denken aan de soort vrouwen die in van die reality shows meedoen, in de hoop om zo hun meisjes droom te vervullen om beroemd te worden.

‘’Hey’’ zeg ik met een knikje

‘’Houd je mond maar’’ antwoord ze terwijl ze tegenover me gaat zitten. ‘’Ik mag je nu al niet’’

‘’Waarom zijn de knappe altijd zo arrogant?’’ denk ik

‘’Ik wist altijd al dat ik goed was in eerste indrukken’’ antwoord ik terwijl ik mezelf omhoog hijs om te kijken waar Rutger en zijn scharrel blijven.

Ze staan te zoenen aan de bar.

‘’ Zo te zien ben ik gedoemd om een avond met jouw kwaadaardige tong door te brengen’’ zeg ik met een zucht.

Ze rolt met haar ogen.

To be continued

9 Comments

  1. What is the website that means it is easy to understand podcasts and blog sites? I don’t get an iPod, does that make any difference? .

  2. What is the website that means it is easy to understand podcasts and blog sites? I don’t get an iPod, does that make any difference? .

  3. What is the website that means it is easy to understand podcasts and blog sites? I don’t get an iPod, does that make any difference? .

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.